MAGAZINE

Panel: Lyft fram träningsstilen

November 2017

2017 | Träningskläder

Nya träningskläder lyfter nödvändigtvis inte bara stilen, men också motivationen att ta nya tag i träningen. Tre träningsentusiaster med stenkoll på funktion, kvalité och stil delar med sig av vad man bör ha i åtanke när det kommer till passform, material, utbud och styling.

träningsstil yogapants

Vad bör man tänka på när man köper träningskläder? 

 

Alexandra Kamperhaug


"Att fundera på vad man har tänkt använda kläderna till samt vara noggrann med att det plagg man köper fyller rätt funktion. Det blir mycket härligare att träna då.

 

Idag satsar de flesta varumärken på att ta fram en träningskollektion. Kul tycker jag, men det är viktigt att komma ihåg att funktionen i dessa plagg inte kan jämföras med de renodlade sportvarumärkena som lägger ner miljoner på att utveckla plagg med bästa tänkbara funktion.

 

Det viktigaste är att plagget sitter perfekt och är supersnyggt. Älskar när varumärken leker med material och former. Bygg träningsgarderoben på basfärger som vitt, svart, grått och pasteller i rosa och grönt. Bryt sedan av med mönster." 

 

Linn Strömberg

 

"Det finns mycket jag skulle kunna nämna när jag letar de perfekta träningskläderna. Det är en viktig del i livet som träningsbloggare, haha!

 

Något väldigt väsentligt för mig är kvalité. Tights exempelvis; hur snygga de än är så hamnar de längst bak i garderoben om de är genomskinliga och inte klarar knäböj utan att hela rumpan blottas. På tok för tunt och billigt material är alltså ett big no no.

 

Jag stör mig även oerhört på tyg som drar åt sig ludd. Bra material och passform är en bra utgångspunkt när det kommer till det perfekta plagget."

 

Melissa Overgaard

 

"Det jag tänker på när jag handlar träningskläder är främst att plaggen ska vara bekväma, av bra kvalité och sitta tight så att inget är i vägen för rörelser."


lulelemon yogapants

Favoritsportmärken/butiker?

 

Melissa Overgaard

 

"Jag har två favoritmärken och butiker där jag handlar de flesta av mina sportkläder; lululemon och Nike. Båda har många snygga plagg med bra passform som även är bekväma att röra sig i. Älskar speciellt lululemons tights." 

 

Alexandra Kamperhaug


"Jag älskar Adidas Originals, Stella McCartney för Adidas och P.E. Nation. Jag använder även ofta tights från Aim’n. Jag gillar hur samtliga ger en smickrande silhuett och hur de alltid är i främsta ledet när det kommer till design, färger och mönster.

 

Originals känns alltid 'badass' och har plagg som jag vill bära både till vardag och fest. Bästa butiken är Bandier i New York. Lite som att komma till himmeln för träningskläder. Där hänger de mest exklusiva plaggen från jättarna, blandat med kollektioner att dö för från mindre designers."

 

 

Linn Strömberg

"Det kommer olika uppstickare (flera av dem riktigt snygga), men Adidas och Nike är alltid mig trogna, tack vare deras snygga och tidlösa design. Gillar även Puma."


Sport fashion

Stiltips för att se snygg och sportig ut för vardag och träning?

 

Linn Strömberg

 

"Keep it simple. Blanda inte hej vilt ihop print, randigt, camo och texter. Starka färger kan vara snyggt, men jag föredrar ofta mer nedtonade plagg. Med vissa undantag.


När jag använder träningskläder med starka färger eller utmärkande print matchar jag helst med helfärgat. Exempelvis printade tights med svart överdel. 

 

Detaljer gör mycket. Skärningar, sömmar, linjer och någonting färgstarkt. Vill man inte köpa nya plagg så fort nya trender dyker upp är det en bra idé att lägga slantarna på detaljer och accessoarer. En keps livar upp en helsvart outfit som annars hade varit rätt tråkig!"

 

Melissa Overgaard


"Jag går ofta runt i sportkläder även till vardags för att det är så bekvämt. Jag blandar sportkläder och vanliga kläder i samma outfit. Släng på en sportig jacka till jeansshorts till exempel.

 

Vill man se snygg ut när man tränar är det alltid kul att köra på set tycker jag; att ha en topp och tights i samma mönster/färg!" 


Alexandra Kamperhaug


"Jag klär mig alltid väldigt sportigt. Jag gillar att bryta av söta klänningar med sneakers, knästrumpor och keps. När det kommer till träning brukar jag lägga mycket vikt vid skorna. De ska kännas sportiga men absolut inte se klassiskt funktionella ut.

Älskar att ha skinnjacka eller päls till mina träningskläder. En sportig och exklusiv väska sätter pricken över i. Satsa på tröjor som känns lite extra när det kommer till material och form. Outfiten känns mer athleisure (trend där sportkläder används till vardags) och inte som att man ska på joggingtur."


Alexandra Kamperhaug: Blogg | Instagram

Linn Strömberg: Blogg | Instagram

Melissa Overgaard: Blogg | Instagram

Information om länkar och produkter

Vi samarbetar med Sveriges ledande modebutiker och designers för att ge dig den senaste modeinspirationen. I våra samarbeten händer det ofta att vi får ersättning för det vi skriver eller länkar till så att vi kan utveckla vår tjänst vidare.