MAGAZINE

”Följ inte trenden, skapa den själv” – influenserstjärnan om sina bästa stiltips

Mars 2018

influenser

Göteborgsbaserade Moei Al-Debis är verksam som influencer, bloggare, modell och konstnär. Han har uppmärksammats av flera internationella kändisar både för sin klädstil och för sin konst och är senast aktuell med en större reklamkampanj för gallerian Femman. I den här intervjun berättar Moei mer om sin relation till mode och kreativitet samt delar med sig av sina framtidsplaner och bästa stiltips.

moei al debis

Berätta lite om ditt liv som bloggare och influenser.

"Som bloggare och influencer har man en viktig roll inom modebranschen. Vi inspirerar tusentals människor och har större räckvidd än vissa tidningar och till och med vissa TV-kanaler. Det bästa med att vara bloggare och influenser är att man kan vara sig själv och vara kreativ, samtidigt som man jobbar med det man gillar. Dessutom är det väldigt roligt att kunna inspirera och hjälpa människor, både inom den äldre och den yngre målgruppen."

 

Vad betyder mode för dig?

"Mode och konst betyder enormt mycket för mig. Under vissa perioder hinner jag inte sitta ner och skapa konst på papper, men då gör jag det med min klädstil istället. Med mode blir jag starkare som person. Jag känner mig mänsklig, jag får bättre självförtroende och mode får mig på bättre humör. Varje klädesplagg jag har hemma har en story bakom sig. Jag kan lägga flera tusen kronor på ett plagg. För mig är kläder inte enbart tyg, utan jag ser ett liv bakom varje produkt. Det är kläderna som ger oss liv. En outfit kan berätta väldigt mycket hur man är som person och även om hur man mår! Jag själv blir som sagt mycket trevligare när jag bär kläder som jag trivs i." 

 

Beskriv din egen stil.

"Jag har en ganska bred klädstil, som är uppklädd med en touch av streetstyle i. Dessutom fokuserar jag mycket på detaljer och accessoarer."

Vilka är dina bästa mode-/stiltips? 

"Mitt allra bästa mode-/stiltips är att man kör sin egen grej. ''Följ inte trenden, utan skapa den själv'', det är lite mitt motto. Personligen gillar jag när man leker mycket med detaljer, för det är de som ger mest liv till en outfit. Bland annat kan man välja ett par coola strumpor, eller fokusera på accessoarer, som ringar till exempel. Gärna silvriga ringar, det ger en stilren look. Men att man leker med sin stil, vågar testa sig fram och jobbar med lager på lager. Det blir oftast riktigt snyggt när man har rätt plagg."

 

Vad har du själv för nya, spännande projekt på gång framöver?

"Mitt senaste modelljobb gjorde jag tillsammans med gallerian Femman i Göteborg. Det var jätteroligt, då det rörde sig om en stor höstkampanj som syntes överallt på gatorna i stan. Jag har även flera andra projekt på gång framöver, både inom mode, modellande och TV. Men mer än så får jag tyvärr inte avslöja än!"


Besök Moeis blogg.

Information om länkar och produkter

Vi samarbetar med Sveriges ledande modebutiker och designers för att ge dig den senaste modeinspirationen. I våra samarbeten händer det ofta att vi får ersättning för det vi skriver eller länkar till så att vi kan utveckla vår tjänst vidare.