MAGAZINE

Panel: Diverse stilmani på radarn

Januari 2018

panel

Den digitala världen är överfylld av begåvningar som på ett visuellt tilltalande sätt påverkar våra stilval. Från parisisk poesi till eklektisk mönstermani, här är fem individuella bloggare som man kan förlita sig på när det kommer till att styla en ny trend, beundra stilfotografier eller bara tanka stilinspiration.

bloggstil

Sofia Haag

Sofia Haags drömska stil får en att sukta efter att upptäcka Paris förtrollande gator, avnjuta en latte på ett chict café eller strosa längs den fängslande floden Seine. Hon har en hängiven kärlek för ljusets och modets huvudstad och detta reflekteras i hennes klädval och stil.


”Hade jag flyttat till en annan stad hade jag troligtvis haft en annan image. Jag klär mig oftast i en feminin look med kjol och klackar. ”Effortlessly chic” och ”less is more” är ganska synonymt med parisisk stil och det är något jag försöker följa. Ledigt men elegant.”


En lärdom Sofia tagit med sig från det högt kultiverade europeiska landet är att leva i nuet och inte spara allt till helgen. Detta ska man även tänka på stilmässigt. Fastän det är måndag bär hon fortfarande sina finaste klackar.  


”Ett par slitna jeans eller en enkel svart kjol och vit skjorta kan enkelt kläs upp tillsammans med klackar, kavaj och röda läppar! Oavsett om tillfället är jobb, brunch eller fest går jag inte utan mitt röda läppstift.”


Sofia Haag

Malin Jakobsson

 

Färg- och mönstermani, utmärkande kläder med karaktär eller tidlöst med en tvist! Malin Jakobssons eklektiska signaturstil uppmuntrar en att våga stå ut och experimentera mera med den personliga stilen! 

 

”Våga sticka ut. Leta efter plagg som utmärker sig eller har en egen tvist, som en snygg oversize tröja med superfluffiga ärmar eller en knallig jacka! Jag älskar kläder som är lite dramatiska och har karaktär, så mitt bästa tips är att hitta dina egna statement pieces och matcha dem med neutrala plagg. Speciellt i början om det känns nytt. Tänk gula klackar och en gul handväska matchat med en helgrå outfit. Sen om magkänslan säger ja: kör!”


Malin Jakobsson

Madeleine Lohne


Det ser alltid ut som att Madeleine Lohne nyss klivit ut från Vogues huvudkontor när hennes extravaganta och trendmedvetna stil fångas på bild. Själv tycker hon inte att något kan vara för mycket för att få till ett lyckat street style foto!


”Det viktigaste inom styling är att inte tänka att det blir för mycket. Ett par jeans och en jacka kan vara en väldigt bekväm stilkombination och se bra ut i verkligheten – men på bild behöver man vara lite mer för att vara spännande. När jag scrollar igenom Instagram eller en blogg vill jag bli inspirerad och se människor som nästan gått över gränsen. Det är då som jag verkligen stannar upp och trycker på gilla-knappen. Jag älskar även bilder som blivit tagna just i ögonblicket – som när man går. Fotot blir så mycket mer genuint.

Madeleine Lohne

Sofia Lindqvist


Sofia Lindqvists stilfotografier är något utöver det vanliga och hon präglas av nytänkande experimentering och en omättad kreativitet. För henne är det av yttersta vikt att vara genuin och låta sin personlighet skina igenom det man har på sig såväl som det man gör, samt tänka på färger och ljus när man planerar att ta extraordinära bilder. 


”Jag tror det absolut viktigaste är att våga experimentera och prova sig fram tills man hittar den stilen som passar en själv allra bäst. Att skapa och vara kreativ är något som ska vara både kul och lärorikt. Mer konkreta tips är att tänka på färger och ljus, men återigen tycker jag det viktigaste är att ens egen personlighet lyser igenom i det man gör. Det är det som i slutändan kommer att skilja det man själv gör från alla andra.”


Sofia Lindqvist

Andrea Olsson


Med en naturlig känsla för stil och modemedvetna klädval levererar Andrea Olsson en stilsäker form av individualitet på modescenen. Hon går sin egen väg när det kommer till att uttrycka sig med mode och trender, och utforskar gärna nya fängslande kombinationer. 

  

”Jag tycker att det är viktigt att verkligen gå sin egen väg när man väljer en outfit eller är ute och shoppar. Att man inte tänker ”det här tror jag att de kommer att tycka är snyggt” utan istället tänka ”det här tycker jag själv är vrålsnyggt! Sen att man ändå låter sig inspireras av andra personer och sin omgivning. Jag tycker personligen det är väldigt roligt att försöka hitta plagg som är lite utanför min comfort zone och testa lite nytt. Speciellt när man väljer outfits; att man testar att matcha plagg man inte hade valt att para ihop i första hand.


Andrea Olsson

Sofia Haag: Blogg | Instagram

Malin Jakobsson: Blogg | Instagram

Madeleine Lohne: Blogg | Instagram

Sofia Lindqvist: Blogg | Instagram

Andrea Olsson: Blogg | Instagram

Information om länkar och produkter

Vi samarbetar med Sveriges ledande modebutiker och designers för att ge dig den senaste modeinspirationen. I våra samarbeten händer det ofta att vi får ersättning för det vi skriver eller länkar till så att vi kan utveckla vår tjänst vidare.