MAGAZINE

BALD. - Skor som kombinerar komfort och attityd.

Januari 2018

Intervju | Skor

Svenska BALD. tillverkar tidlösa kvalitetsskor, som på ett stilsäkert sätt kombinerar hållbarhet med attityd och komfort. Läs mer i vår intervju med Caroline Persson, märkets designer och medgrundare.

Bald shoes

Berätta lite om människorna bakom BALD.

"Jag driver BALD. tillsammans med min sambo André. Vi har båda bakgrund inom textil och konfektion: jag har tidigare sysslat mycket med design och styling medan André har mer erfarenhet av produktion och inköp. På det sättet kompletterar vi varandra ganska bra. "


Hur kommer det sig att det blev just skor?

"Både André och jag brinner starkt för mode och har alltid haft ett stort intresse för skor, som är en vansinnigt rolig produkt att hålla på med. Bakgrunden till att starta upp BALD. var att vi såg ett glapp på marknaden för skor som kombinerade kvalitet och attityd. Skor är en produkt som alltid behövs, speciellt i kallare länder, som här i Norden. Men vi upptäckte att de skor som var av en högre kvalitet ofta hade någon anknytning till funktion, eller var av en enklare design. Vi ville skapa skor som både höll hög kvalitet, hade en edge i sin design och dessutom var bekväma att gå i."


Beskriv er designstil.

"Vi designar våra skor efter ledorden: rena linjer, skarp siluett och inget trams. Det ska vara enkelt men med attityd och någonting som ger skon det där lilla extra. Sedan behövs det inget mer - därav inget trams. Designen har en rock-chic känsla och skorna är framtagna för att hålla över tid, både stilmässigt och vad det gäller slitage. På det sättet vill vi också motverka extremt säsongstänk och utförsäljningar. Vi tänker att våra skor är så hållbara att de inte behöver reas ut."


bald shoes

Vad betyder ett par skor för en outfit, enligt dig?

"Ett par skor kan verkligen utgöra pricken över i, och förhöja en hel look. Samtidigt finns det inget fulare än när någon har snygga kläder på sig i övrigt och sedan bär fula, eller fel, skor till. Dessutom är ju skor något som man har på sig hela dagen och som betyder mycket för ens komfort. Idag upplever jag mer och mer att man bär skor inte bara för funktionens skull utan att skorna även blir en viktig accessoar, som bidrar till att göra skillnad och definiera ens personliga stil."


Vad är ert nästa steg med varumärket? Och vad gör ni om ett par år?

"Just nu satsar vi främst på att bygga upp en trygg bas. Vi vill att våra kunder ska veta att BALD. jobbar från hjärtat och att vi tillverkar fina och hållbara skor. Det handlar om att skynda långsamt och på sikt ta fram ett större utbud och bli mer tillgängliga. Vår kollektion är en blandning av säsongsbetonade modeller och tidlösa carry-overs, som ankleboots till exempel, som fungerar året om. Just nu finns vi, förutom i webbshopen, även i ett par butiker på Västkusten samt hos två återförsäljare i Holland."


Caroline Persson

Besök BALD.s webbshop.

Information om länkar och produkter

Vi samarbetar med Sveriges ledande modebutiker och designers för att ge dig den senaste modeinspirationen. I våra samarbeten händer det ofta att vi får ersättning för det vi skriver eller länkar till så att vi kan utveckla vår tjänst vidare.