MAGAZINE

Trendspaning med Johan Magnusson

April 2018

trender

Fashionhunt träffar modeprofilen Johan Magnusson, frilansande skribent och redaktör som just nu är aktuell med den globala lanseringen av mediehuset Scandinavian Man. Läs vår intervju för att ta den av Johans trendspaningar och stiltips.

Johan Magnusson

Berätta lite kort om dina olika projekt.

Jag jobbar som frilansande skribent och redaktör och är bland annat knuten till mediehuset Scandinavian Man, där jag är news editor och social media manager. Sedan driver jag även min egen mode- och livsstilsblogg sedan flera år tillbaka, och den ligger på portalen Designbloggarna. Jag rör mig mycket ute på fältet, som ett slags flygande reporter, och ingen dag är egentligen den andra lik.


Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det allra roligaste för mig är nog att upptäcka och följa nya varumärken, fortfarande efter alla år. Jag sitter bland annat med i juryn för Swedish Fashion Talents och för Precious Talents, vilket är motsvarigheten för smyckesdesigners. Det behövs återväxt inom modebranschen och jag vurmar verkligen för de nya märkena: de är ofta väldigt prestigelösa och safar inte i sin design, utan vågar gå all in.


Vad ser du för nyckeltrender omkring dig just nu?

En jättespännande trend är hur samhället nu börjar ifrågasätta hela sättet vi konsumerar på. Det är stenhård konkurrens om att sälja in sina produkter till butikerna, vilket gör att många varumärken väljer att satsa på sina egna kanaler istället, fysiska filialer och online. På det sättet slipper de lägga tid och energi på införsäljning och kan i slutändan erbjuda bättre produkter till bättre priser för konsumenterna. Det är lite som att start up-mentaliteten har nått modevärlden, med högre grad av entreprenörskap som följd. Ett slags minirevolution inom vår konsumtion.


Johan Magnusson

Och rent stilmässigt, vad händer där framöver?

Ingen har väl undgått den våg av manchester som sveper över oss just nu. Överhuvudtaget är det en flirt med retro och 70-tal, som vi kommer att få se mycket mer av även under 2018. Det blir härliga mönster, siluetter med vida byxben och, som sagt, manchestermaterial. Vi har ju haft mycket 90-talsinfluenser ett tag nu, och under kommande säsonger arbetar man sig därifrån och bakåt i tiden, till det glada 70-talet.


Det börjar bli kallt ute – vilka är dina bästa tips för att hålla både stilen och värmen under höst och vinter?

Ett bra plagg för detta ändamål är tighta skaljackor med dunfyllning. De syns inte under rocken men isolerar väldigt väl, utan att det blir klumpigt. Sedan tycker jag att man ska unna sig en stor, härlig kashmirhalsduk. Den kan till och med ersätta skaljackan om det inte är alltför kallt ute, och är dessutom en jättesnygg accessoar. Ett annat tips är att investera i skor med lite tjockare sula samt en mössa, så att man inte låter värmen försvinna iväg uppåt och nedåt. Skor som är varma runt själva foten, men har en tunn sula, håller inte värmen på samma sätt.


Besök Scandinavian Man för att läsa mer.

Information om länkar och produkter

Vi samarbetar med Sveriges ledande modebutiker och designers för att ge dig den senaste modeinspirationen. I våra samarbeten händer det ofta att vi får ersättning för det vi skriver eller länkar till så att vi kan utveckla vår tjänst vidare.