BLOGG

Mobile first fashion

Maj 2017

Mobile first

Det har väl knappast undgått någon att shopping i mobilen fullkomligen exploderat de senaste åren. Det nya beteendet för med sig nya krav på modebutikerna och deras webshoppar då fler besökare väljer att köpa och beställa sina plagg via sina mobiltelefoner.

Utmaningen med att designa mobile first är att man måste skala av all onödig lull lull och bara fokusera på det absolut viktigaste, utan att för den delen göra det tråkigt och ta bort grafiska element som förhöjer shoppingupplevelsen. Det är därför inte ovanligt att det uppstår lite smågnabb mellan utvecklingsteamet och webbdesigners över vad som ska prioriteras.


Det finns också ett tydligt samband mellan laddningstider och konvertering. Ju snabbare en webshop är desto bättre konverterar den. Därför tog vi på FashionHunt ett tidigt beslut om att bygga vår plattform mobile first.


Vi räknar med att ca tre fjärdedelar av våra besökare kommer komma från mobila enheter.

Information om länkar och produkter

Vi samarbetar med Sveriges ledande modebutiker och designers för att ge dig den senaste modeinspirationen. I våra samarbeten händer det ofta att vi får ersättning för det vi skriver eller länkar till så att vi kan utveckla vår tjänst vidare.